Κεντρική

Χώρες

Ειδικότητες

Πανεπιστήμια

Επικοινωνία

Apply Online

Ιατρική - Οδοντιατρική στη Σουηδία

Για πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνείστε : 210 3821575 από 8 το πρωί έως 10 το βράδυ

Φειδίου 18Α Αθήνα ( πίσω από το ξενοδοχείο Τιτάνια ) - Apply Online

Επικοινωνήστε μαζί μας

rok4
rok3
rok2
rok1
Οι σπουδαιότερες ειδικότητες στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Άμεση αναγνώριση του πτυχίου χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ!
100% επιτυχία στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρουν
Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή σας.
Το Πανεπιστήμιο  της Ουψάλα  (UPPSALA)

Για να δείτε πληροφορίες για σπουδές ιατρικής και οδοντιατρικής στη Σουηδία πατήστε  εδώ 

     Η πόλη της Ουψάλα βρίσκεται στην κεντρική Σουηδία, περίπου 70 χλμ. βόρεια της Στοκχόλμης. Η Ουψάλα είναι μία παλιά πόλη με έντονη θρησκευτικότητα κατά τους χρόνους του μεσαίωνα. Στη συνέχεια η πόλη εξελίχθηκε σε ισχυρό κέντρο χριστιανισμού, ενώ το 1164 μ.Χ. η πόλη έγινε αρχιεπισκοπή. Περίπου στα 1435 ανεγήρθη ο εντυπωσιακότατος καθεδρικός ναός, ο οποίος είναι γοτθικού ρυθμού και του οποίου ο πύργος φτάνει τα 118 μέτρα σε ύψος. Στην πόλη υπάρχει επίσης το ομώνυμο κάστρο του 16ου αιώνα.
Στα 1702 η πόλη σε ένα μεγάλο μέρος της καταστράφηκε από φωτιά. Κατά τη διάρκεια των χρόνων η Ουψάλα δέχθηκε πολλές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, προκειμένου να εκμοντερνιστούν τα κτίριά της, ενώ πολλά ιστορικά κτίρια γκρεμίστηκαν (όπως σε πολλές πόλεις της Σουηδίας) κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν ακόμα σημάδια παλαιάς αρχιτεκτονικής, κυρίως στο δυτικό μέρος της πόλης.
Σήμερα η Ουψάλα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας με πληθυσμό περίπου 140,000 κατοίκους. Η πόλη διαθέτει πολλά μουσεία, πάρκα και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το Πανεπιστήμιό της, το παλαιότερο στη Σουηδία με έτος ίδρυσης το 1477. Συνδέεται με τις υπόλοιπες πόλεις της Σουηδίας με υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ η διαδρομή από τη Στοκχόλμη μέχρι το κέντρο της Ουψάλα είναι μόνο 40 λεπτά, έτσι πολλοί κάτοικοι της Ουψάλα δουλεύουν στην πρωτεύουσα. Στην πόλη υπάρχει αεροδρόμιο.
Ιατρική  στην Ουψάλα
Στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα ένα μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας είναι στα αγγλικά, ενώ κάποια μαθήματα εντός της σχολής διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα.
Στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα υπήρξε καθηγητής οφθαλμολογίας ο AllvarGullstrand, ο οποίος βραβεύθηκε το 1911 με Νόμπελ ιατρικής για τις εφαρμογές των μαθηματικών στη μελέτη των οπτικών σχημάτων.
Το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα είναι από τα παλαιότερα της Ευρώπης και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα της χώρας, αλλά και της βόρειας Ευρώπης γενικότερα. Ιδρύθηκε τυπικά το 1477 και όπως όλα τα μεσαιωνικά πανεπιστήμια υπήρξε αρχικά εκκλησιαστικό κέντρο και σχολή θεολογίας. Κατά τη διάρκεια των αιώνων επεκτάθηκε και σήμερα περιλαμβάνει τις εξής σχολές: Σχολή Καλών Τεχνών, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Σχολή Ξένων Γλωσσών, Θεολογική Σχολή, Νομική, Σχολή Επιστημών της Εκπαίδευσης, Ιατρική, Φαρμακευτική, Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας. Το Πανεπιστήμιο είναι γνωστό επίσης για τη Βασιλική Ακαδημαϊκή Ορχήστρα.
Η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Ουψάλα δίνει πτυχία ιατρικής, μετά την ολοκλήρωση  εξαμήνων  σπουδών και μία εργασία. Υπάρχουν τόσο υποχρεωτικά, όσο και προαιρετικά μαθήματα. Η έρευνα ενθαρρύνεται ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο είτε κατά τη διάρκεια των σπουδών, είτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα εξάμηνα 1-6 αντιπροσωπεύουν το προπτυχιακό επίπεδο σπουδών, ενώ τα εξάμηνα 7-11 το μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το πρώτο εξάμηνο οι φοιτητές ξεκινούν την πρακτική εξάσκηση, τοποθετούνται δηλαδή σε κάποιο κέντρο υγείας και έτσι έρχονται σε επαφή αμέσως με ασθενείς. Τα περισσότερα κλινικά μαθήματα γίνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουψάλα, με το οποίο συνεργάζεται στενά η ιατρική σχολή, ή σε μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη. Κάποια κλινικά μαθήματα, ιδιαίτερα κατά τα εξάμηνα 5-11 γίνονται σε άλλες κλινικές και νοσοκομεία, σε πόλεις όπως  η Eskilstuna, το Falun, η Avesta, το Gavle, η Vasteras, το Hudiksvallκ.α. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αυτών, οι φοιτητές έχουν ελεύθερη διαμονή και μεταφορικά.

100% Επιτυχία

Ιατρική στην Ολλανδία 

Οδοντιατρική
Ιατρική - Οδοντιατρική στη Σουηδία

Οδοντιατρικη  Μπρατισλαβα   Σλοβακία
Οδοντιατρικη   Πράγα   Τσεχία
Οδοντιατρικη   Σόφια  Βουλγαρία
Οδοντιατρικη  Ιάσιο    Ρουμανία
Οδοντιατρικη   Cluj   Ρουμανία 

Φαρμακευτική
Φαρμακευτικη   Κλουζ Ρουμανία 

Φαρμακευτικη   Ιασιο  Ρουμανία 
Φαρμακευτικη  Σοφια  Βουλγαρία
Φαρμακευτικη   Μπρατισλαβα Σλοβακία 
Φαρμακευτικη   Πράγα  Τσεχία 
Φαρμακευτικη   Αγγλια Σκωτία 


Κτηνιατρική 

Ιατρικη στη Μεγάλη Βρετανία

Απαραίτητη προϋπόθεση για εισαγωγή στην Ιατρική και Οδοντιατρική στη Μεγάλη Βρετανία είναι το τεστ ukcat 
Ιατρική στην Αγγλία 

Ιατρική στην Ολλανδία

Μοναδική ευκαιρία για υποψήφιους φοιτητές 

Τώρα Ιατρική στα Αγγλικά σε δύο  Πανεπιστήμια της Ολλανδίας 
Δίδακτρα  2006 ευρώ το χρόνο.

Medicine in Netherlands 

Σπουδές ιατρικής στην Ολλανδία 

Study Medicine in Holland 

 

Σπουδές στην Ολλανδία  στην Αγγλική γλώσσα 

Disclaimer: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο.
Προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς

Copyright © 2018. Universal Σπουδές στο Εξωτερικό.
Website Design by CatLeapMedia.com