Κεντρική

Χώρες

Ειδικότητες

Πανεπιστήμια

Επικοινωνία

Apply Online

Ιατρική - Οδοντιατρική στη Σουηδία

Για πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνείστε : 210 3821575 από 8 το πρωί έως 10 το βράδυ

Φειδίου 18Α Αθήνα ( πίσω από το ξενοδοχείο Τιτάνια ) - Apply Online

Επικοινωνήστε μαζί μας

rok4
rok3
rok2
rok1
Οι σπουδαιότερες ειδικότητες στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Άμεση αναγνώριση του πτυχίου χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ!
100% επιτυχία στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρουν
Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή σας.
Το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη 

Για να δείτε πληροφορίες για σπουδές ιατρικής και οδοντιατρικής στη Σουηδία πατήστε  εδώ 

      


       
Το Ινστιτούτο Καρολίνσκα βρίσκεται στο δήμο Σόλνα, εντός των ορίων της κομητείας της Στοκχόλμης και βόρεια του κέντρου της πόλης της Στοκχόλμης. Η Σόλνα είναι μία πόλη με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και λόγω της χαμηλής φορολογίας της είναι πόλος έλξης για μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, ινστιτούτα και νοσοκομεία. Μερικά από αυτά είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρολίνσκα (Karolinska University Hospital), το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και το Έλεγχο των Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control-ECDC), το Παγκόσμιο Ερευνητικό Ινστιτούτο της Στοκχόλμης για την Ειρήνη (Stockholm Internationa lPeace Research Institute-SIPRI) και φυσικά το Ινστιτούτο Καρολίνσκα (Karolinska Institute), ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα ιατρικά πανεπιστήμια της Ευρώπης. 
Το Ινστιτούτο Καρολίνσκα (Karolinska Institutet) είναι το τρίτο παλαιότερο ιατρικό  πανεπιστήμιο της Σουηδίας. Ιδρύθηκε το 1810 από τον βασιλιά Κάρλ XIIIκαι αρχικά λειτούργησε ως ακαδημία εκπαίδευσης χειρουργών και ιατρών για το στρατό. Από το 1874 το Ινστιτούτο δίνει πτυχία ιατρικής.
Η έρευνα στο  Ινστιτούτο Καρολίνσκα καλύπτει όλα τα πεδία της ιατρικής επιστήμης και της νοσηλευτικής και αποτελεί το 40% της συνολικής ιατρικής έρευνας στη Σουηδία. Στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα έχουν βραβευθεί 5 φορές ερευνητές και ακαδημαϊκό προσωπικό με Νόμπελ Ιατρικής, όπως για παράδειγμα  ο Hugo Theorell, για τη μελέτη του σχετικά με τα ένζυμα, ο RagnarGranit, για τη μελέτη του στη φυσιολογία και τις χημικές διεργασίες του ματιού και οι SuneK. Bergströmκαι Bengt I. Samuelsson, για τις ανακαλύψεις τους σχετικά με τις προσταγλανδίνες.
Ιατρική στο Καρολίνσκα
Η διάρκεια σπουδών είναι 5.5 έτη (δηλαδή 11 εξάμηνα και μία διατριβή, η οποία είναι ισοδύναμη με 30 πιστωτικές μονάδες) και μπορεί να ξεκινήσει είτε το χειμερινό (φθινόπωρο) είτε το εαρινό (άνοιξη) εξάμηνο. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης προϊατρικά προγράμματα.
Η διδασκαλία γίνεται μέσω ομαδικών εργασιών, σεμιναρίων, διαλέξεων, καθώς και ατομικών εργασιών. Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιείται σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπου ο φοιτητής έρχεται σε επαφή με την καθημερινή πρακτική εργασία με τους ασθενείς υπό την επίβλεψη ενός ειδικού εκπαιδευμένου γιατρού.
Οδοντιατρική στο Καρολίνσκα
Η διάρκεια σπουδών είναι 5 έτη (δηλαδή 10 εξάμηνα) και ξεκινάει το χειμερινό εξάμηνο (φθινόπωρο). Στο πρώτο έτος σπουδών οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με την κλινική άσκηση και μέσω ομαδικών εργασιών με μεγαλύτερους φοιτητές. Στο δεύτερο έτος οι φοιτητές αναλαμβάνουν δικούς τους ασθενείς στα κλινικά εργαστήρια. Όσο περνούν τα χρόνια οι θεραπείες που κάνουν οι φοιτητές είναι όλο και πιο εξειδικευμένες. Για παράδειγμα, στο τρίτο έτος οι φοιτητές κάνουν σφραγίσματα, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών κάνουν ακόμη και εμφυτεύματα. Στο τέλος του τρίτου ακαδημαϊκού έτους οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ένα θέμα διατριβής, το οποίο και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους.
Ένας απόφοιτος μπορεί να εργασθεί είτε στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ μπορεί αν θέλει να συνεχίσει για οδοντιατρική ειδικότητα.


100% Επιτυχία

Ιατρική στην Ολλανδία 

Οδοντιατρική
Ιατρική - Οδοντιατρική στη Σουηδία

Οδοντιατρικη  Μπρατισλαβα   Σλοβακία
Οδοντιατρικη   Πράγα   Τσεχία
Οδοντιατρικη   Σόφια  Βουλγαρία
Οδοντιατρικη  Ιάσιο    Ρουμανία
Οδοντιατρικη   Cluj   Ρουμανία 

Φαρμακευτική
Φαρμακευτικη   Κλουζ Ρουμανία 

Φαρμακευτικη   Ιασιο  Ρουμανία 
Φαρμακευτικη  Σοφια  Βουλγαρία
Φαρμακευτικη   Μπρατισλαβα Σλοβακία 
Φαρμακευτικη   Πράγα  Τσεχία 
Φαρμακευτικη   Αγγλια Σκωτία 


Κτηνιατρική 

Ιατρικη στη Μεγάλη Βρετανία

Απαραίτητη προϋπόθεση για εισαγωγή στην Ιατρική και Οδοντιατρική στη Μεγάλη Βρετανία είναι το τεστ ukcat 
Ιατρική στην Αγγλία 

Ιατρική στην Ολλανδία

Μοναδική ευκαιρία για υποψήφιους φοιτητές 

Τώρα Ιατρική στα Αγγλικά σε δύο  Πανεπιστήμια της Ολλανδίας 
Δίδακτρα  2006 ευρώ το χρόνο.

Medicine in Netherlands 

Σπουδές ιατρικής στην Ολλανδία 

Study Medicine in Holland 

 

Σπουδές στην Ολλανδία  στην Αγγλική γλώσσα 

Disclaimer: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο.
Προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς

Copyright © 2018. Universal Σπουδές στο Εξωτερικό.
Website Design by CatLeapMedia.com