Κεντρική

Χώρες

Ειδικότητες

Πανεπιστήμια

Επικοινωνία

Apply Online

Ιατρικη στη Σουηδία

Για πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνείστε : 210 3821575 από 8 το πρωί έως 10 το βράδυ

Φειδίου 18Α Αθήνα ( πίσω από το ξενοδοχείο Τιτάνια )
συμπληρώστε αίτηση εδώ
Apply Online

Επικοινωνήστε μαζί μας

rok4
rok3
rok2
rok1
Οι σπουδαιότερες ειδικότητες στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Άμεση αναγνώριση του πτυχίου χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ!
100% επιτυχία στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρουν
Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή σας.
Το Πανεπιστήμιο του  Γκέτενμποργκ  - GÖTEBORG 

Για να δείτε πληροφορίες για σπουδές ιατρικής και οδοντιατρικής στη Σουηδία πατήστε   εδώ 

      







To Πανεπιστήμιο του Göteborg βρίσκεται στην πόλη Γκέτενμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας στη δυτική ακτή της χώρας. Το  Γκέτενμποργκ είναι μία υπερσύγχρονη πόλη των 600,000 περίπου κατοίκων, με πολλούς φοιτητές, καθώς εδώ βρίσκονται τα ομώνυμο Πανεπιστήμιο του Γκέτενμποργκ, καθώς και το Chalmers University of Technology. Εκτός από αυτό είναι μία πόλη που φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο (όπως για παράδειγμα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτενμποργκ), όπως επίσης και αθλητικά γεγονότα, λόγω των πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων που έχουν την έδρα τους εκεί.
Η πόλη εξυπηρετείται από το περίφημο τραμ που συνδέει σχεδόν όλες τις περιοχές με το κέντρο της πόλης, διαθέτει πολλά πάρκα και αρκετά αξιόλογη αρχιτεκτονική, όπως για παράδειγμα στην περιοχή Haga, με τα γραφικά ξύλινα σπίτια.
To Πανεπιστήμιο του Göteborg ιδρύθηκε το 1891. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει συγχωνευτεί με διάφορα ιδρύματα και Πανεπιστήμια για να αποκτήσει τη σημερινή του έκταση και φήμη. Σήμερα έχει περίπου 37,000 φοιτητές και προσφέρει πολλά προγράμματα σπουδών σε πολλούς τομείς της επιστήμης. Το Πανεπιστήμιο συνδέεται και συνεργάζεται με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Sahlgrenska. Από το Πανεπιστήμιο του Γκέτενμποργκ έχουν αποφοιτήσει εξαιρετικά  αξιόλογοι επιστήμονες, όπως ο Arvid Carlsson, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου, ο οποίος βραβεύθηκε το 2000 με το Νόμπελ Ιατρικής για την έρευνά του σχετικά με την ντοπαμίνη και τις επιπτώσεις της στην ασθένεια του Πάρκινσον.
Ιατρική στο Γκέτενμποργκ
Η διάρκεια των σπουδών είναι 5.5 έτη. Από την αρχή των σπουδών ο φοιτητής έρχεται σε επαφή με την κλινική πρακτική . Έτσι, κατά το πρώτο, δεύτερο και τέταρτο εξάμηνο και για μία εβδομάδα οι φοιτητές διδάσκονται στο νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας του Västra Götaland. Από το πέμπτο εξάμηνο οι φοιτητές ξεκινούν την κλινική άσκηση, υπό την επίβλεψη ενός ειδικευμένου ιατρού.
Οδοντιατρική στο Γκέτενμποργκ
Ηδιάρκεια σπουδών είναι 5 έτη. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει περίπου 6 ώρες διδασκαλίας την ημέρα. Οι εξετάσεις είναι είτε γραπτές είτε προφορικές. Το Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει πολύ την έρευνα, για αυτό και συνεργάζεται με πολλά ερευνητικά κέντρα, όπως η Ακαδημία Sahlgrenska, η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες στην οδοντιατρική έρευνα. Μετά το πέρας των σπουδών τους οι πτυχιούχοι οδοντίατροι παίρνουν άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον αντίστοιχο Σύλλογο. Μετά το πέρας των σπουδών ο πτυχιούχος μπορεί αν το επιθυμεί να κάνει  ειδικότητα στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
              

Ιατρικη στην Ιταλία

Disclaimer: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο.
Προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς

Copyright © 2018. Universal Σπουδές στο Εξωτερικό.
Website Design by CatLeapMedia.com